Mayonaise. Echte.
Dit heb je nodig
- 3 eieren
- 75 gr mosterd
- 30 ml water
- 60 ml dragonazijn
- 9 dl olie (maïsolie of zonnebloemolie)
- 15 gr zout
- 10 gr (zwarte) peper
- 1 staafmixer
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten behalve de olie en het water in een maatbeker.
- Voeg nu de olie toe aan het mengsel.
- Zet je staafmixer in de maatbeker en mix voorzichtig. Begin onderaan en beweeg de mixer traag naar boven wanneer je ziet dat de mayonaise bindt. Mix voorzichtig zodat niet al de olie in één keer gemengd wordt.
- Is de mayonaise gebonden, dan voeg je voorzichtig het water toe.
- Mayonaise mislukt? Dan is er nog een optie om ze te redden. Klop in een mengkom twee eieren voorzichtig los. Doe er het mengsel beetje bij beetje bij en klop tot je een binding krijgt.
Goed om weten
Mayonaise maak je op het gevoel. Staat je dus niet blind op de hoeveelheden, maar voeg naar smaak een beetje meer van dit of dat toe.
Merci Michel Mak en Louise Dobbels